Hartman realistisch over titelkansen: "Focus op de tweede plek"

Quilindschy Hartman heeft weinig geloof meer in de landstitel voor Feyenoord dit seizoen. De linkervleugelverdediger concludeert dat de achterstand op koploper PSV bijna niet meer te overbruggen is.

"Ik ben realistisch, ik denk dat de kans klein is dat we kampioen worden", vertelt Hartman voor de camera van de NOS. "Ik denk dat we nog steeds goed bezig zijn met elkaar. We hebben meer punten dan vorig jaar, maar we hebben nu te maken met een team dat alles wint. Het is heel knap van PSV en het is aan ons om daar achteraan te gaan".

"Wij zijn nog niet kansloos voor de titel, maar de kans dat we kampioen worden, is klein", gaat de 22-jarige verdediger. "Zij gaan niet heel veel punten meer verspelen. Nee, we geven nu niet op, maar we moeten ons vooral focussen op de tweede plek".

Ondanks de grote achterstand op PSV beseft Hartman maar al te goed dat er dit jaar genoeg moois in het verschiet ligt, zoals het EK in Duitsland deze zomer. "Ook staan er nog mooie wedstrijden op het programma tegen AS Roma en trainer José Mourinho in de Europa League en spelen we nog tegen PSV of FC Twente in de beker. Er zijn dus genoeg leuke dingen..."

En een mooie transfer naar het buitenland? "Daar ben ik nu nog niet veel mee bezig, maar als je het Nederlands elftal haalt en je laat je zien in de Champions League, gaat dat onvermijdelijk spelen", aldus de Feyenoord-back.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers