Forbs over voorbereiding onder Farioli: “We moeten doen wat hij wil”

Ajax werkte dinsdagavond een oefenduel af tegen het Belgische Sint-Truidense V.V. en zegevierde met 4-0. Revanche na de nederlaag tegen PEC Zwolle, maar Francesco Farioli en Carlos Forbs focussen zich voornamelijk op de lange termijn.

Dat wordt duidelijk uit de interviews na afloop van het duel. De ruime zege kwam tot stand door treffers van Jorrel Hato, Jaydon Banel, Carlos Forbs en Kenneth Taylor. De achterban was na het laatste fluitsignaal laaiend enthousiast en ziet het weer helemaal zitten.

Farioli eist veel van Ajax-selectie en is blij met positieve ontwikkelingen

Na afloop was hij tevreden met het vertoonde spel tegen de Belgen. “We speelden tegen een team dat eraan gewend is agressief te verdedigen. Dat is een groot verschil met de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Tactisch was het een andere wedstrijd. We speelden de afgelopen twee wedstrijden met al veel kilometers in de benen. In het begin van de wedstrijd leek de ploeg daardoor een beetje op een machine die nog warm moest draaien”, begint Farioli.

De Italiaan focust zich echter niet alleen maar op het voetballende aspect, maar draagt ook zorg voor het mentale gedeelte. “Het gevoel van honger moet er altijd zijn, de wil om een stap meer te zetten. Dat is de mentaliteit die we moeten hebben. Hoe ga je daarmee om? Als je je hoofd laat hangen is het klaar, maar ik zie spelers elkaar op moeilijke momenten pushen een stap extra te zetten. Dat maakt me erg blij in deze eerste drie weken van de voorbereiding.”

Carlos Forbs geeft inzicht in vernieuwde visie bij de Amsterdammers

Dat alles beaamt Carlos Forbs, de Portugees die ook trefzeker was tegen de Belgische opponent, is ook blij met de frisse wind. "Hij is een gepassioneerde trainer. Hij probeert ons te brengen naar waar we horen te zijn. Farioli eist veel druk van ons. We moeten het veld opgaan en doen wat hij wil.” Het is nog onduidelijk met welke spelers er aan het seizoen gestart gaat worden.

Feyenoord-doelman vertrekt