Vandaag 2 juni 1991: De bekerfinale met de langste verlenging

Zelden verliep een bekerfinale zo chaotisch als de editie van 1991, op 2 juni: BVV Den Bosch neemt het op tegen Feyenoord, als Rotterdamse fans enkele minuten voor het eind bezit nemen van het veld. Scheidsrechter John Blankenstein vindt het na de zoveelste invasie mooi geweest en besluit in de 83ste minuut voortijdig af te fluiten. Feyenoord wint met 1-0 door een vroege goal van Rob Witschge en krijgt de beker gewoon uitgereikt.

Kort geding

BVV Den Bosch spant daarop een kort geding aan tegen het Bestuur Betaald Voetbal van de KNVB. BVV Den Bosch krijgt gelijk van de rechter en de tweede helft van de bekerfinale moet worden overgespeeld in het Goffertstadion van NEC. Daarop spant Feyenoord weer een kort geding aan, omdat de club van mening is dat het onmogelijk is om de spelers tijdig van vakantie terug te halen.

UEFA

Feyenoord wint het kort geding en de bekerfinale moet op een later tijdstip worden overgespeeld. De UEFA is dusdanig ontstemd over het feit dat BVV Den Bosch naar de burgerrechter is gestapt, dat het BVV Den Bosch voor drie jaar uitsluit voor deelname aan de Europa Cup. In een latere rechtszaak wordt het eerdere vonnis vernietigd en blijft Feyenoord de bekerwinnaar. Bizar allemaal.