'Oud-Feyenoorder heeft nieuwe club: kleine 40 miljoen mee gemoeid'

Yankuba Minteh verruilt Newcastle United voor Brighton & Hove Albion. De Gambiaan wordt voor een bedrag dat boven de 35 miljoen zal uitstijgen, verkocht aan de Engelse subtopper, maar had de keuze uit meerdere clubs. Nu meldt het doorgaans goed ingevoerde The Athletic dat de kogel door de kerk is voor de aanvaller.

Waarom verkoopt Newcastle Minteh?

Bij Newcastle United willen ze ruimte maken in het salarishuis om hun sterspelers te kunnen behouden. Het vertrek van Minteh zal uiterst verdienstelijk zijn voor club en speler. Newcastle krijgt ongeveer 36 miljoen, melden de Engelse media. 

Wie is Yankuba Minteh?

Yankuba Minteh Moat werd op 22 juli 2004 geboren in Gambia. De aanvaller werd in 2022 vanuit de jeugd van het Gambiaanse Steve Biko door het Deense Odense BK naar Europa gehaald. Met zijn snelle acties op de linker- en rechterflank wekte hij interesse op van Newcastle United, dat hem voor zeven miljoen overnam en hem daarna uitleende aan Feyenoord. Tevens werd Minteh al opgeroepen voor de nationale ploeg van Gambia.

Wat zijn Minteh zijn statistieken voor Feyenoord?

Minteh was goed voor tien doelpuntcontributies in 27 Eredivisie-wedstrijden voor de grootmacht uit Rotterdam. De vleugelspeler was op huurbasis overgenomen en dus houdt Feyenoord geen doorverkoopperecentage of ander geld over aan de deal van Minteh. Meer over Feyenoords transferzaken kan je hier vinden.

Feyenoord-doelman vertrekt