Nederlandse clubs, kijken jullie mee? Tien buitenkansjes met aflopend contract!

Welke tien spelers zijn komende zomer transfervrij en interessant voor de Nederlandse topclubs? Ajax, PSV en Feyenoord, kijken jullie mee? Deze spelers beschikken namelijk over een aflopend contract...

1) Divock Origi

Divock Origi is bij Liverpool op het tweede plan terechtgekomen. De 26-jarige Belg vertolkte nog een belangrijke rol in de 4-0 overwinning tegen FC Barcelona twee jaar geleden. Sindsdien heeft Origi niet meer kunnen overtuigen. Vorig seizoen werd ook nog eens Diogo Jota gehaald van Wolverhampton Wanderers. Na dit seizoen loopt zijn contract af bij Liverpool en er zullen hoogstwaarschijnlijk veel clubs zich melden. Ook Ajax zoekt nog een spits als Haller niet levert. Kunnen de Amsterdammers volgende zomer gratis Origi oppikken?

2) Eddie Nketiah

Eddie Nketiah is een 22-jarige spits van Arsenal. Vorig seizoen speelde hij 17 wedstrijden in de Premier League onder Mikel Arteta. Dit seizoen moet de spits het vooral doen in het tweede elftal van Arsenal. Het contract van Nketiah loopt tot eind dit seizoen. Feyenoord zou mogelijk toe kunnen slaan, aangezien de band tussen Feyenoord en Arsenal wat beter lijkt door het huren van Reiss Nelson. Bryan Linssen is, hoewel hij het geweldig doet, geen echte spits en op Cyriel Dessers zit een koopoptie van bijna vier miljoen euro. Gratis Nketiah ophalen zou dan geen gek idee zijn.

3) Dries Mertens

De kleine Belg is inmiddels al 34 jaar, maar is het scoren nog altijd niet verleerd. Bij Napoli is hij inmiddels al Diego Maradonna voorbij met doelpunten. 135 (!) doelpunten heeft Mertens op zijn naam in Napels, en de teller loopt nog. Bij PSV staat Cody Gakpo op de nominatie om volgend jaar te vertrekken naar een buitenlandse topclub. Zou PSV de gok moeten wagen om Mertens nog een keer te zien schitteren in Eindhoven?

4) Segio Asenjo

Sergio Asenjo is een 32-jarige keeper uit Spanje. Met Villareal won hij vorig seizoen de Europa League, waardoor hij nu op het hoogste podium in de Champions League mag keepen. In La Liga keept Asenjo niet. Na dit seizoen loopt zijn contract af bij Villareal, waar hij in totaal 252 wedstrijden heeft gekeept. Ajax zoekt nog een doelman en kan het financieel ook permitteren. Zou Asenjo iets zijn voor Ajax?

5) Filip Djuricic

Filip Djuricic is een oud-Heerenveen speler. De 29-jarige Serviër is begonnen aan zijn vierde seizoen bij US Sassuolo. Voor Heerenveen heeft Djuricic 99 wedstrijden gespeeld waarin hij 20 keer heeft gescoord en 23 assists af heeft geleverd. Guus Til is in de maand september nog Speler van de Maand geworden in de Eredivisie, maar Feyenoord kan hem niet definitief overnemen vanwege zijn salaris. Djuricic is niet een echte loper zoals Til, maar kan met zijn techniek een extra kwaliteit brengen aan het elftal van Arne Slot. 

6) Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius gaat zijn vierde seizoen in bij 1.FSV Mainz 05. De 27-jarige speelt bij de Duitse club voornamelijk op de '10' positie onder trainer Bo Svensson. Boëtius speelde in zijn carrière voornamelijk als linksbuiten door zijn acties binnendoor of zijn snelheid buitenom. Luis Sinisterra klopt inmiddels aan de buitenlandse deuren voor een club, waardoor een derde periode bij Feyenoord niet onrealistisch zou zijn.

7) Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer lijkt bij Vitesse wel op zijn plek te zitten. Trainer Thomas Letsch geeft hem een vrije rol in de vijfmans achterhoede. Die rol is op zijn lijf geschreven, maar de nog 24-jarige Bazoer heeft hoge ambities. In Nederland is hij bij PSV in de jeugd en bij Ajax niet echt geslaagd. Bazoer heeft nog weleens een incidentje hier en daar, maar dat hij heeft wel flink verbetert ten opzichte van zijn jongere jaren. Zouden Ajax en PSV hem nog een kans moeten geven of moet Feyenoord met Bazoer aan de haal gaan?

8) Adam Maher

Adam Maher is een ander soort geval dan Bazoer, maar toch ook een beetje vergelijkbaar. Niet dat het gedrag van Maher roet in zijn carrière heeft gegooid, maar wel dat het bij een echte topclub in Nederland niet gelukt is. Maher straalt ook niet de ambitie uit om het maximale uit zijn voetbalcarrière te halen. Nu, onder trainer René Hake, speelt de 28-jarige middenvelder als controleur in het elftal van FC Utrecht. Tegen Ajax liet Maher eindelijk weer zien waarom hij vroeger zo bewierookt werd. Niet vanwege zijn doelpunten of assists, maar vanwege de energie die hij in die wedstrijd legt. Bijna elke tackle was op de bal. Als Maher dit week in week uit laat zien, kan het niet anders dat één van de drie topclubs het tóch nog een keer aandurft met Maher.

9) Jürgen Locadia

Het buitenlandse avontuur van Jürgen Locadia is niet bepaald een succes gebleken. De 27-jarige aanvaller heeft bij Brighton & Hove Albion in de Premier League geen minuut gespeeld. Bij TSG Hoffenheim en Cincinnati wilde het ook niet lukken voor Locadia. Bij PSV is hij wel geslaagd. In 176 wedstrijden heeft Locadia 62 doelpunten gemaakt en 39 assists gegeven. Zal PSV opnieuw de gok moeten wagen voor Locadia? In de zomer gratis op te pikken!

10) Bart Ramselaar

Bart Ramselaar kun je vergelijken met de carrière van Adam Maher. Beiden deden het goed bij AZ en FC Utrecht, maar bij PSV wilde het niet lukken voor Maher en Ramselaar. Nu, terug in Utrecht, pakt Ramselaar de draad weer op. Ook hij bloeit weer op sinds René Hake het roer heeft overgenomen van John van den Brom. De 25-jarige middenvelder speelde tegen Ajax als een soort hangende linksbuiten om Noussair Mazroui achterna te lopen zodat hij niet gevaarlijk kon worden. Ramselaar is een hele nuttige kracht voor FC Utrecht, maar kan hij het ook bewijzen bij bijvoorbeeld Feyenoord?