Wilfred Genee krijgt haat-bericht door de brievenbus: "Laat mijn gezin erbuiten!"

Wilfred Genee begrijpt niet waarom het tot zo een ruzie is gekomen tussen hem en  Johan Derksen en René van der Gijp. Volgens de Veronica Inside-presentator waren er voor de show van afgelopen maandag duidelijk afspraken gemaakt. Althans in zijn beleving. Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta schoven aan in het programma dat in het teken zou staan van een soort van racisme-debat. Dit naar aanleiding van de Zwarte Piet-uitspraak van Derksen, een week daarvoor over Akwasi.

“Maar Johan en René menen oprecht dat ze niet wisten wat er ging gebeuren en mijn rol niet hadden zien aankomen. Ik weet niet waar het mis is gegaan”, zei hij donderdag bij het begin van de radio-uitzending van Veronica Inside. Volgens Genee wisten Derksen en Van der Gijp van de aanwezigheid van Harlequin en Boussatta. Genee: "Nou ja, Johan zei later dat hij van Boussatta te laat had gehoord, maar die naam was eerder al wel gevallen."

Racisme

“Ik weet niet wat er in de laatste vier uur voor de uitzending gebeurd is, maar klaarblijkelijk ging daar iets mis." Derksen wilde opeens niet meer aan tafel. Hij wilde volgens Genee op zijn eigen plek zitten en de gasten namen wat hem betreft niet plaats aan tafel. “Maar ik zei tegen Johan: dat kan je niet maken als je over racisme praat. Alsof je donkere mensen achter in de bus zet, zoals in die jaren in Amerika. Dat kan gewoon niet."

Het ging achter de schermen volgens Genee sowieso al langere tijd niet zo lekker tussen het drietal. “Er waren spanningen over een eventueel dagelijkse versie van ons programma. Daar waren we het niet allemaal over eens. Dat zorgde ervoor dat we onderling geen goede verstandhouding meer hadden. Zelfs dusdanig slecht dat we maandag al bijna niet meer met elkaar spraken.”

Pers

Dat Derksen en Van der Gijp hun verhaal deden in de media zit Genee dwars.  Ook na afloop van het gesprek met Talpa-televisiedirecteur Marco Louwerens woensdagavond zou er volgens hem niet met de pers worden gesproken. “Het was heel heftig en we kwamen er niet uit. We zouden het even laten bezinken en niet met de pers praten maar Johan en René hadden daar een ander idee over.”

"Laat mijn gezin erbuiten!"

Wat de talkshowhost vooral stoort is dat zijn gezin er bij wordt betrokken. "Ik wil die trouwe VI-kijker die mij een kaartje heeft gestuurd op mijn persoonlijke adres met deze tekst trouwens: 'Wil de ware Judas in schaapskleren nu opstaan' vragen of-ie even zijn naam wil bekendmaken en zijn adres erbij wil zetten of dat hij even hiernaartoe wil komen om dit recht in mijn gezicht te zeggen dat-ie dat echt vindt. Want dit kaartje kwam binnen thuis en ik heb het toevallig zelf uit de brievenbus gehaald, maar voor hetzelfde geld hadden mijn kinderen dat gedaan en die kunnen allebei lezen trouwens, trouwe VI-kijker. Maar kom het in mijn gezicht zeggen dat ik een Judas ben en kom naar het verhaal luisteren. Dat zou ik erg op prijs stellen. Want dat vind ik als enige wel irritant: je mag alles van mij vinden, maar laat mijn gezin erbuiten!"

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Johan Derksen’

Kees Jansma: "Heb idee dat Veronica Inside in september gewoon doorgaat"

Johan Derksen doet opvallende contractuele onthulling

VPRO-gezicht vindt VI app-promotie van Danny Vera racistisch klinken: 'We hebben een aaaaaaap!!’

Televisierecensent Angela de Jong maakt Wilfred Genee met grond gelijk

Wilfred Genee: "Je moet ook rekening houden met het sentiment van het moment"

Wilfred Genee en Johan Derksen botsen niet voor het eerst - De heftigste ruzies uit het verleden (VIDEO)

‘Wilfred Genee over jaar met de Daklozenkrant bij AH’

Kieft zit niet op inbreng Davids en Boussatta te wachten en stoort zich aan Boomsma

Standbeeld Johan Derksen onthuld in Grolloo.. (LOL)

Wordt dit de opvolger van Wilfred Genee bij Veronica Inside?