Blessure Suárez volgende klap voor dolend Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft woensdag slecht nieuws ontvangen. Luis Suárez heeft een blessure opgelopen tijdens de training en is de komende weken onbeschikbaar.

De club heeft laten weten dat Suarez een spierblessure in zijn linkerbeen heeft. Atlético laat zich zoals gebruikelijk niet uit over de ernst van de kwetsuur of de tijd van de revalidatie, maar Spaanse media melden dat de 34-jarige spits waarschijnlijk een week of drie niet inzetbaar is.

Slechte fase

Het is een volgende dreun voor Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone begon sterk aan het seizoen, maar won in 2021 slechts negen van de achttien wedstrijden. Daarnaast werden de Madrilenen in de Champions League kansloos uitgeschakeld door Chelsea en verdampte de voorsprong op FC Barcelona en Real Madrid in La Liga.

Atlético Madrid heeft slechts één punt meer dan Barça en moet zondag op bezoek bij het sterke Real Betis. Hoewel Suárez de afgelopen maanden zijn topvorm niet te pakken had, is de Uruguayaan in scorend opzicht van enorm belang. De aanvaller nam dit seizoen maar liefst negentien van de 51 competitietreffers van Atlético voor zijn rekening. 

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

FC Barcelona

Suárez zal er alles aan doen om fit te zijn voor de ontmoeting met zijn oude werkgever FC Barcelona. De clash tussen de huidige nummer één en twee van de competitie staat gepland voor 9 mei. De eerste confrontatie van dit seizoen moest de spits aan zich voorbij laten gaan vanwege een positieve coronatest.