De Jong en voltallige PSV-selectie hebben één doel: “Leeft enorm”

Luuk de Jong is aanvoerder van een PSV dat in de eerste seizoenshelft een ijzersterke indruk achterliet op de concurrentie en ook internationaal wist te overwinteren. In gesprek met Voetbal International steekt hij de loftrompet over het elftal.

"De afgelopen periode was het voor mij afschakelen, afstand nemen van het voetbal, lekker genieten en tot rust komen. En de batterij inderdaad goed opladen voor de mooie dingen die hopelijk gaan komen." Dat deed de aanvaller tijdens een vakantie met zijn gezin. "Met beide heb ik overigens geen moeite. Ik kan goed afstand nemen, maar ik heb ook ontzettend veel zin weer te beginnen. Het is zaak met zijn allen direct weer in de flow te komen van voor de winterstop."

Breken van records

Niet alleen voor de punten, maar ook voor het verbreken van records is het belangrijk om direct scherp te zijn na de winterstop. "Wij kunnen geschiedenis schrijven en iets doen wat misschien nooit meer ingehaald wordt. Soms zeg ik dat ook tegen de jongens. Probeer ik ze daarin scherp te houden. Want wij kunnen heel veel mooie dingen neer gaan zetten met elkaar." Het gebeurde nog nooit dat een club uit de Eredivisie achttien wedstrijden in de competitie won en de teller staat momenteel op zestien.

"Excelsior en FC Utrecht, dé reeks, haha. Dat leeft natuurlijk heel erg in de groep", gaat De Jong verder. "Een serie van zeventien Eredivisie-duels op rij winnen, is maar één keer eerder gebeurd, dus we kunnen iets unieks presteren. "We zijn goed bezig en laten we hopen dat we eerst dat record van zeventien gaan evenaren, dat zou al fantastisch zijn. Ik probeer er ook weer niet té veel bij stil te staan en alleen maar daarop te focussen, dat zou averechts kunnen werken."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers