‘Bayern München opent gesprekken met Jurriën Timber’

Bayern München heeft heeft interesse in Jurriën Timber, zo meldt Sky Deutschland. De Duitse kampioen zou al gesprekken hebben gevoerd met de verdediger van Ajax. De Duitse topclub is niet de enige die aast op de diensten van Timber. Zo werd eerder bekend dat Erik ten Hag hem graag mee zou nemen naar Manchester United.

Timber heeft nog een contract tot medio 2024 en Ajax kan daardoor voor een flinke transfersom vragen. Zijn waarde wordt op dit moment op zo’n 40 miljoen euro geschat. Naast de centrale verdediger zou Bayern München ook interesse hebben in Ajacieden Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. Volgens Sky heeft Louis van Gaal aangegeven erg enthousiast te zijn over de kwaliteiten van Timber en hebben aangegeven dat hij uitstekend past bij Bayern München.

Ten Hag wil Timber meenemen

Huidig Ajax-trainer Erik ten Hag vertrekt aan het einde van dit seizoen naar Manchester United en zou het aantrekken van een nieuwe centrale verdediger als één van de prioriteiten hebben gekozen. Onder Ten Hag maakte Timber in 2019 zijn debuut voor Ajax. De trainer zou de verdediger dolgraag willen meenemen naar Manchester.