"Verschil tussen PSV en Feyenoord? PSV heeft meer individuele klasse"

Feyenoord verloor op bezoek bij FC Twente en PSV wist in de tweede helft een achterstand om te draaien en won daardoor met 5-2 van Ajax. De titelstrijd lijkt tussen de Eindhovenaren en de Rotterdammers te gaan, maar het verschil is afgelopen weekend opgelopen tot zeven punten.

Mikos Gouda, journalist namens het Algemeen Dagblad, vindt het nog geen gelopen race. 'Wat PSV meer heeft dan Feyenoord? Spelers die op basis van individuele klasse toeslaan, ook als de wedstrijd op slot zit. Noa Lang deed het, Johan Bakayoko ook en Hirving Lozano deed het tegen Ajax. Bij Feyenoord zou je een tikkeltje gechargeerd kunnen zeggen: ze scoren daar vooral uit vooraf bijna uitgetekende aanvallen. Uit erin gestampte patronen', begint zijn analyse.

Hij wijst naar de wedstrijd van zondag en zag daar een wedstrijd die weinig aanvallende impulsen vanuit Rotterdamse zijde heeft opgeleverd. 'Feyenoord speelde heel matig in Enschede, maar gaf nauwelijks een kans weg. Alleen creëerde de ploeg zelf ook nauwelijks iets. Als het dan op slot zit en de patronen niet lopen, dan is er vrijwel niemand die uit het niets nog kan toeslaan. Soms heeft Giménez dat, maar de Mexicaan was in Enschede verwikkelt in een worsteling met Mees Hilgers en Pröpper', klinken de slotwoorden van Gouda.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers