HOE GAAT HET MET? De prestaties van alle vertrokken spelers van Ajax op een rijtje!

Ajax liet een hoop sterkhouders uit het seizoen 2021/22 vertrekken uit Amsterdam. Daarnaast vertrokken ook een hoop overbodige krachten én trainer Erik ten Hag. De club verkocht in totaal voor 216 miljoen euro aan spelers. Echter vertrokken er ook zeven spelers transfervrij en werden er ook drie spelers verhuurd. Zo vergaat het de vertrokken Ajacieden momenteel bij hun nieuwe club!

De verkochte spelers

Antony vertrok voor een recordbedrag van Ajax naar Manchester United, maar werd de afgelopen overladen met kritiek. De Braziliaan heeft 20 officiële wedstrijden voor Manchester United en kwam daarin vijf keer tot scoren. Lisandro Martinez is een andere ex-Ajacied die in het rode gedeelte van Manchester neerstreek. De Argentijn is inmiddels uitgegroeid tot sterkhouder achterin en oogst veel lof. 

Sébastien Haller vertrok van Ajax naar Borussia Dortmund, maar moest een hele andere strijd voeren dan die voor een plek in de basis. De Ivoriaan kreeg de diagnose teelbalkanker en na een zware revalidatie keerde de spits onlangs terug op het voetbalveld. Een andere Ajacied die naar Duitsland vertrok is Ryan Gravenberch. De talentvolle middenvelder trok naar Bayern München, maar komt daar nauwelijks in de plannen voor.

Perr Schuurs vertrok naar Torino en krijgt iin Italië veel complimenten. De verdediger uit Limburg wordt zelfs al met miljoenentransfer in verband gebracht. Nicolas Tagliafico trok naar Frankrijk, waar hij tekende bij Olympique Lyon en Dominik Kotarski keerde huiswaarts naar Kroatië, maar verdiende direct een transfer naar Griekenland. Tagliafico is basisspeler in de Ligue 1, terwijl Kotarski bij PAOK de onbetwiste nummer één is.

De huurlingen

Ajax heeft een drietal spelers verhuurd. Naci Ünüvar werd tijdelijk ondergebracht in Turkije, bij Trabzonspor, Mohamed Daramy speelt zijn wedstrijden op huurbasis bij FC Kopenhagen en Kik Pierie trok deze winterstop op huurbasis naar Excelsior. Daramy is basisspeler in Denemarken en speelde ook in de Champions League. Ünüvar komt nog niet bijster veel in de plannen bij Trabzonspor voor. De talentvolle buitenspeler kwam slechts negen keer in actie in Turkije.

De gratis vertrokken spelers

Ajax nam transfervrij afscheid van grote namen als André Onana en Noussair Mazraoui. Daarnaast vertrok clubicoon Daley Blind ook transfervrij deze winterstop en bewandelde de Argentijn Lisandro Magallán hetzelfde pad. In de zomer vertrokken ook Sean Klaiber (FC Utrecht), Przemyslaw Tyton (FC Twente) en Danilo (Feyenoord) transfervrij uit Amsterdam.

Onana is na acht wedstrijden op de bank uitgegroeid tot eerste keuze onder de lat en speelde daarnaast ook Champions League met zijn nieuwe club Inter. Mazraoui trok naar Bayern München, waar hij tot nu toe vijftien Bundesliga-wedstrijden speelde. De Marokkaans international is momenteel geblesseerd.

Twee van de drie spelers die in de Eredivisie een nieuwe club vonden, komen flink aan speelminuten bij hun nieuwe club en doen het uitstekend. Sean Klaiber veroverde een basisplaats en kwam tot nu toe twaalf keer in actie voor FC Utrecht. Danilo is de nummer 9 van Feyenoord en kwam al acht keer tot scoren in competitieverband voor de Rotterdammers. Tyton moet genoegen nemen met een reserverol achter Lars Unnerstall, maar moest opdraven tegen Vitesse en hield de nul.