PSV-icoon oppert 'geijkt duo' voor opvolging Van Nistelrooij: "Ronald Koeman en zijn broer"

Willy van de Kerkhof heeft zich uitgelaten over de ingewikkelde trainerskwestie bij PSV. De Eindhovenaren moesten één wedstrijd voor het einde van de Eredivisie direct afscheid nemen van Ruud van Nistelrooij en heeft nu een openstaande vacature.

Het clubicoon noemt in de #DoneDeal-podcast van Voetbalprimeur een aantal opties op voor de clubleiding van PSV. "Peter Bosz zou kunnen, maar ook Ronald Koeman samen met zijn broer. Dat zou een ideaal koppel zijn, maar die zitten nu bij het Nederlands elftal. Ik denk niet dat je dat moet doen, maar dat zou wel het geijkte koppel zijn voor PSV." De laatste dagen valt de naam van Bosz veelvuldig in Brabant, maar door het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar bij Ajax lijkt daar een terugkeer niks meer in de weg te staan.

Van de Kerkhof ziet echter ook nog interessante opties rondlopen in de Nederlandse competitie en oppert de vertrekkende trainer van FC Twente. "Ron Jans is ook al genoemd in de wandelgangen en dat is ook een zeer capabele trainer. Het zal niet makkelijk zijn, want we hebben inmiddels al drie of vier trainers achter elkaar gehad die niet helemaal gebracht hebben wat we wilden hebben. Een hele leerzame taak voor Stewart om de juiste trainer te zoeken", besluit hij.