'Frans Hoek werd in opdracht van Mislintat aan het werk gezet rondom komst van Ramaj'

Het Algemeen Dagblad heeft de werkwijze van Sven Mislintat onder de loep gelegd en laat weten dat Frans Hoek geraadpleegd is door de Duitse technisch directeur van Ajax om beelden te bekijken van transfertarget Diant Ramaj. 

Hij heeft een geheel eigen manier van werken, zo schetst het AD. De Duitser heeft een eigen systeem met allerlei data over spelers en raadpleegt dat als eerste. Vervolgens gaat hij in zijn contacten zoeken naar geschikte personen uit zijn netwerk om aan hen te vragen om beelden te bekijken van de desbetreffende speler. Dat gebeurde ook in aanloop naar de komst van Ramaj, waarbij Frans Hoek werd gevraagd om zijn feedback.

De voormalig keeperstrainer van het Nederlands elftal zag hetzelfde als Mislintat en daardoor waren de Amsterdammers weer een stap verder. Het medium meldt ook dat de Duitser spelers opsplitst op basis van kwaliteit. Er is een groep waar hij nog aan wil slijpen en het andere deel kan direct in de basis van Ajax starten. De technisch directeur haalde tot dusver tien aanwinsten naar de Johan Cruijff Arena, maar zijn honger lijkt nog niet gestild.