Clubwatcher tipt Ajax, Feyenoord én PSV: "Hij zou niet misstaan"

Volgens Chris Tempelman, volger van Excelsior namens Voetbal International, is Jerdy Schouten goed genoeg om de stap te maken naar de top van Nederland. De verslaggever noemt zowel Feyenoord, Ajax en PSV als potentiële nieuwe werkgever van de 22-jarige middenvelder. Schouten maakte zondag grote indruk namens Excelsior in de derby tegen Feyenoord (2-1 winst, red.). 

"Als je ziet wat Feyenoord mist op het middenveld, dat is het zo een soort speler volgens mij. Als je ziet wat Ajax aan middenvelders heeft, en Frenkie de Jong gaat daar weg, zo een soort speler zou daar passen. Ik denk dat hij ook bij PSV niet zou misstaan", zegt Tempelman in de podcast van Voetbal International

"Het is zijn eerste seizoen op Eredivisieniveau. Hij maakt grote indruk vanaf het eerste moment al. Ik herinner nog van dit jaar: Excelsior - Fortuna Sittard. Een lastige wedstrijd om mee te beginnen. Je zag gelijk al dat hij er met kop en schouders bovenuit stak. Tactisch gezien, technisch gezien. "

Schouten mocht twee jaar geleden vertrekken bij ADO Den Haag, nadat hij lang aan de kant stond met een blessure bij ADO Den Haag. De middenvelder koos voor een transfer naar Telstar. "Bij ADO Den Haag trekken ze nu de haren uit hun hoofd, als ze zien waar hij nu staat. Hij ziet het spelletje en probeert altijd naar de voetballende oplossing. Maar als je ook ziet hoe hij de bal verovert: echt puur timing, gericht op de bal." 

De Frenkie de Jong van Kralingen

Tempelman vergelijkt Schouten met één speler in het bijzonder. "Hij wordt bij Excelsior gekscherend de Frenkie de Jong van Kralingen genoemd. Het is wel een speler die een hele goede keuzen moet maken in wat voor ploeg hij moet komen. Hij moet zorgen dat hij vooruit blijft voetballen. Hij kan stappen gaan maken. Ik denk dat het voor hem heel goed is om een stap te maken binnen Nederland."