Vaders van jeugdspelers Excelsior Maassluis met elkaar op de vuist, kinderen erg geschrokken

Dat ouders zich soms niet kunnen gedragen langs de zijlijn is een gegeven. Maar dat je met elkaar op de vuist gaat, terwijl allebei je zoons voor hetzelfde team spelen, is nog een graad of tien erger. Het gebeurde afgelopen zaterdag bij de O11-teams van MVV'27 en Excelsior Maassluis.

Passende maatregelen

Waarom de twee vaders, wiens kinderen in het team van Excelsior Maassluis zitten, met elkaar op de vuist gingen is niet bekend. Wel komt voorzitter Gert-Jan Bunt van Excelsior Maassluis in actie: "We gaan met beide partijen in gesprek en met ouders die het gezien hebben’’, zegt hij tegenover het Algmeen Dagblad. "We zullen daarna passende maatregelen nemen. Een vechtpartij langs het veld hoort niet bij onze club."

Huilende kinderen

De kinderen waren erg geschrokken van het voorval en zijn huilend naar de kleedkamer gerend. Voorzitter Gert-Jan Bunt wil ook met de kinderen in gesprek gaan, in de hoop dat zij het incident kunnen verwerken: "Maandag komt het team weer bij elkaar en gaan we met de kinderen praten over wat er nu is gebeurd."