Van Hanegem snapt niets van beslissing Makkelie: "Voor hetzelfde geld slaat hij Dessers voor de rest van zijn leven ongelukkig"

Willem van Hanegem is een enorme liefhebber van de voetballer Antony, maar zijn gedrag keurt hij echter af. Afgelopen zondag in de Klassieker schoot de Braziliaan de Amsterdammers de wedstrijd naar de overwinning, maar ontving hij ook een rode kaart. 

Feyenoord wist tot twee keer toe op voorsprong te komen in de Johan Cruijff Arena en leek te koersen op een overwinning, maar dat liet Ajax niet toe. In de slotfase pakte Tadic en Antony de hoofdrol door te scoren, maar bleef vooral het gedrag van deze twee hangen bij de toeschouwers. "Het gaat nu irriteren", zegt Van Hanegem tegen ESPN. "Op het begin deed hij nog normaal, maar sinds de Olympische Spelen met Brazilië - toen hij echt goed speelde - is hij veranderd".

De Kromme hoopt dat de vleugelaanvaller wordt aangesproken op zijn vervelende gedrag. "Hij moet gewoon normaal gaan doen en laten zien dat hij een heel goede speler is. Meer niet. Dat heeft niks te maken met mijn club. Die zijn niet zo slim". Daarnaast begreep Van Hanegem ook niets van de beuk die Martínez aan Dessers gaf. "Dessers krijgt een peer... voor hetzelfde geld is hij de rest van zijn leven invalide. Dat is niet overdreven. Als Martínez hem met zijn elleboog bij zijn oog raakt, slaat hij Dessers gewoon de rest van zijn leven ongelukkig".

Feyenoord-doelman vertrekt