Kieft haalt uit naar Ajax: "Meest irritante was toch hoe de Ajacieden zich lieten gaan"

Wim Kieft heeft zich donderdag geërgerd aan het gedrag van de spelers van Ajax, in de uitwedstrijd tegen Getafe (2-0 nederlaag). Bij de tegenstander lagen de spelers vaak (onnodig) lang op de grond. Volgens Kieft hebben de voetballers uit Amsterdam zich laten provoceren. 

"Uitgerekend de twee routiniers die alles al hebben meegemaakt, lieten zich gek maken", doelt Kieft op Daley Blind en Ryan Babel in zijn column in De Telegraaf. "Het meest irritante aan Getafe-Ajax was toch hoe de Ajacieden zich lieten gaan en zich druk maakten om allerlei randzaken in plaats van hun kwaliteiten aan te spreken en gewoon te voetballen."

TV-kijkers ergerden zich massaal aan het gedrag van de Getafe-spelers, die vaak (onnodig) op de grond lagen. "Natuurlijk erger je je aan het gedrag van de spelers van Getafe, maar Ryan Babel die raar begint te rollen en Daley Blind die verbaal de strijd aan gaat met die gasten..."

Niveauverschil 

De columnist schrok van het niveauverschil tussen wedstrijden van Ajax in de Champions League, en nu in de Europa League. "Bij Ajax, met trainer Erik ten Hag voorop, doen ze altijd of er alleen in Amsterdam aanvallend wordt gevoetbald, dat dit heel speciaal is en vooral ook heel moeilijk."

"In de Champions League lieten Liverpool en RB Leipzig echter zien ook heel offensief te spelen en zij zijn niet de enigen die zo'n speelstijl op het hoogste niveau hanteren, want volgende week komen ook FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City en Bayern München in actie."