'Winters Ajax-vertrek van Bergwijn in lijn der verwachting'

De kans bestaat dat Steven Bergwijn over een paar maanden bij een nieuwe club onder contract staat. Voetbal International noemt een winters vertrek van de aanvoerder van Ajax 'realistisch'.

Naar verluidt wil Ajax in de winterse transferperiode leiderschap toevoegen aan de selectie. Dat betekent wel dat er geld in het Amsterdamse laatje moet komen. De club uit de hoofdstad had Bergwijn onder normale omstandigheden liever niet laten gaan, maar op dit moment ligt een transfer 'in de lijn der verwachting'. Een vertrek van Bergwijn, die een miljoenensalaris opstrijkt, geeft Ajax weer wat ruimte in het salarishuis.

Bergwijn geniet interesse van clubs uit Saudi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn vader is onlangs afgereid naar het Midden-Oosten afgereisd om de transfermogelijkheden te onderzoeken. "Mensen rondom Bergwijn zijn volop voor hem bezig", schrijft VI, dat tegelijkertijd stelt dat de 26-jarige aanvaller wel oren heeft naar een transfer.

In de zomer van 2022 maakte Bergwijn, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, voor een recordbedrag van 31,25 miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. De buitenspeler heeft sinds zijn terugkeer in Amsterdam de verwachtingen niet kunnen waarmaken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers