Hoe doen de Feyenoord-huurlingen het in binnen- en buitenland?

Feyenoord was in de afgelopen zomer niet alleen druk met inkomende transfers, maar heeft van een aantal spelers ook tijdelijk afscheid genomen. In totaal werden er veertien spelers aan clubs uit binnen- en buitenland uitgeleend. Dit is hoe het met hen gaat!

Marcus Pedersen

Marcus Pedersen maakt dit seizoen zijn minuten in Italië. De Noorse vleugelverdediger was nog een vaste waarde in het kampioensjaar van Feyenoord, maar werd overbodig na het terughalen van Bart Nieuwkoop en koos daardoor voor een avontuur elders. Het Italiaanse US Sassuolo is zijn huidige werkgever en daar moet hij voornamelijk genoegen nemen met invalbeurten. Er zit een optie tot koop van zeven miljoen euro in de huurovereenkomst, maar dan zal Pedersen in de tweede seizoenshelft een aantal potten moeten breken.

Ezequiel Bullaude

De 21-jarige Argentijn werd als veelbelovend talent naar de stadionclub gehaald. Na wat invalbeurten in het vorige seizoen besloot Feyenoord om hem elders te stallen om regelmatiger te spelen en de bestemming werd Boca Junior. Het doel om hem meer speelminuten te geven, lukt goed in Argentinië. Bullaude krijgt geregeld een basisplaats en was in het bekertoernooi al goed voor één goal en een assist. De middenvelder fleurt op in zijn thuisland.

Nerayhso Kasanwirjo

Misschien wel de meest tegenvallende aankoop van de Rotterdammers. Neraysho Kasanwirjo werd weggeplukt bij het kwakkelende FC Groningen, maar kwam in De Kuip verre van goed uit de verf. Na een paar maanden in Rotterdam-Zuid besloot Feyenoord om hem uit te lenen aan Rapid Wien, waar men enorm onder de indruk is van zijn kwaliteiten. Met een vaste basisplaats en nagenoeg geen vroegtijdige wissels is hij een vaste waarde binnen de ploeg van de Oostenrijkers en lijkt een mogelijke definitieve overstap bespreekbaar.

Tidjany Touré

Feyenoord nam Tidjany Touré in 2022 over van Franse grootmacht Paris Saint-Germain. Na een uitleenperiode op Nederlandse bodem, bij FC Dordrecht, speelt de Fransman momenteel bij Gil Vicente in Portugal. Na een doelpunt bij zijn debuut is de storm een beetje gaan liggen en krijgt hij voornamelijk te maken met invalbeurten op het hoogste niveau van Portugal.

Ramon Hendriks

Ramon Hendriks is de eerste huurling die op nationale velden te bewonderen is en dat is niet voor het eerst. De verdediger is namelijk na een huurperiode bij NAC Breda en FC Utrecht in Arnhem terechtgekomen. Niet helemaal de periodes waar hij op gehoopt had, want in de Domstad scheurde hij al snel zijn kruisband af en was het seizoen vroegtijdig over. Bij Vitesse is hij inmiddels uitgegroeid tot vaste waarde, nadat hij in de eerste twee competitiewedstrijden nog vanaf de bank moest beginnen. 

Patrik Walemark

Ook Patrik Walemark staat onder contract bij een Eredivisie-club, maar dat ligt niet direct in de buurt van Rotterdam. De Zweedse aanvaller is namelijk verhuurd aan sc Heerenveen. Verschillende blessures hielpen hem niet in De Kuip en daardoor bood een tijdelijke nieuwe bestemming uitkomst. In Heerenveen doet Walemark het relatief goed en heeft hij al een aantal keren zijn stempel kunnen drukken!

Lennard Hartjes

Over Hartjes valt enkel en alleen slecht nieuws te melden. Na een flitsende competitiestart met Excelsior, waar hij een 3-4 zege mee boekte op bezoek bij NEC, raakte hij ernstig geblesseerd. Een serieus kwetsuur aan zijn knie maakte een vroegtijdig einde aan zijn eerste seizoenshelft.

Mimeirhel Benita

Lennard Hartjes wordt op Kralingen vergezeld door Mimeirhel Benita. Ook hij zit in een lastig parket, maar dat heeft niets te maken met een blessure. Zijn concurrent Siebe Horemans maakt namelijk een uitstekend seizoen door en daardoor mocht de Feyenoord-huurling slechts twee keer in de basis beginnen en dat waren de bekerwedstrijden tegen respectievelijk FC Den Bosch en SV Spakenburg.

Thijs Jansen

Een veelbelovend talent onder de lat, maar door de goed presterende Justin Bijlow en Timon Wellenreuther voorlopig nog te vroeg om echt deel uit te maken van de Feyenoord-selectie. De Rotterdammers stalden hem bij De Graafschap, maar in Doetinchem speelt hij ook nauwelijks een rol van betekenis. Hij heeft in een interview met het Algemeen Dagblad duidelijk gemaakt dat dit niet de wens is en denkt daardoor al aan een vertrek in de winter om elders zijn geluk te gaan beproeven.

Huurlingen bij Feyenoord

In de selectie van trainer Arne Slot zitten twee gehuurde spelers; Yankuba Minteh en Ondrej Lingr. De twee heren hebben allebei geen structurele basisplaats, maar zijn met enige regelmaat wel belangrijk bij verschillende invalbeurten. Minteh's teller staat op drie treffers en twee assists in dertien duels, terwijl Lingr een doelpunt en een assist noteerde in slechts 82 speelminuten.