Dit schrijven de Nederlandse media over PSV - Feyenoord: "Hoe lang mag Schmidt nog goochelen?"

Het was het Eredivisie-weekend van Feyenoord: de Rotterdammers haalden uit bij PSV (0-4). Arne Slot en zijn mannen kunnen feestvieren, terwijl PSV en Roger Schmidt hun wonden likken. Dit schrijven de Nederlandse media na de overtuigende zege van Feyenoord in Eindhoven.

Feyenoord won zondagmiddag met grote cijfers in Eindhoven. 'Wat een weelde', begint het Algemeen Dagblad. 'De ploeg van trainer Arne Slot beleefde gisteren een regelrechte topmiddag in Brabant tegen PSV. Met nu drie thuiswedstrijden voor de boeg groeit er iets in Rotterdam: "Arne Slot had een gouden hand van wisselen, want invallers Bryan Linssen en Cyriel Dessers maakten een doelpunt. Roger Schmidt moest zijn wisselbeleid voor de zoveelste keer in zijn tijd bij PSV uitleggen."

'Jens schoot uit zijn slof'

De Volkskrant is vol lof over Jens Toornstra, die twee keer scoorde in het Philips Stadion: "Mister Middelmaat wordt de nijvere middenvelder wel eens genoemd. Een enkele keer hopeloos uit vorm, meestal een zes voor vlijt en loopvermogen. Maar er zijn van die dagen dat Toornstra opzichtig uit zijn slof schiet. Zondagmiddag was het weer 'Jens-dag', in Eindhoven nog wel. De 32-jarige middenvelder was ongrijpbaar voor PSV."

Hoe lang mag Schmidt nog goochelen?

PSV gaf niet thuis op een cruciaal moment. De Telegraaf voert de druk op de verliezende trainer op: "Hoe lang laat de clubleiding van PSV zijn trainer Roger Schmidt nog goochelen met het kapitaal van de Eindhovense club? Ofwel: hoe lang mag de Duitser naar hartenlust wisselen met de spelers van PSV?"

De ochtendkrant zag na PSV - Feyenoord een akkefietje binnen de technische staf. "Vooralsnog houden ze in Eindhoven de rijen gesloten, al was het tekenend dat Schmidt het na afloop aan de stok kreeg met zijn assistent André Ooijer en teammanager Bas Roorda tussen beide kwam.' Eind oktober speelt PSV tegen Ajax na een Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco. 'Benieuwd of goochelaar Schmidt in Amsterdam opnieuw een winnend konijn uit de hoge hoed kan toveren en hij niet gewisseld hoeft te worden als trainer van PSV."

Feyenoord-doelman vertrekt