Update: Virgil van Dijk verlaat Oranje-kamp na rode kaart in Hongarije

Virgil van Dijk verlaat dan toch het trainingskamp. Deze beslissing is na het gelijkspel in Boedapest genomen, zo brengt de KNVB zaterdagochtend naar buiten. Door zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Hongarije kan hij maandag niet spelen tegen Duitsland.

Van Dijk overwoog al het trainingskamp van Oranje te verlaten. De aanvoerder kreeg vrijdagavond twee keer geel en dus een rode kaart tegen Hongarije en gaf aanvankelijk aan bij de groep te willen blijven, maar wil nu toch naar huis om rust te pakken. 

"Ik wil de ploeg steunen, maar met al die wedstrijden en reizen is dit een goed moment om rust te nemen," aldus Van Dijk na afloop. Na zijn rode kaart droeg hij de aanvoerdersband over aan Denzel Dumfries, die ook scoorde in de wedstrijd. Met een drukke periode bij Liverpool in het vooruitzicht, lijkt extra rust welkom. 

Voor Virgil van Dijk is deze rustperiode welkom, aangezien Liverpool voor een zeer drukke periode staat. Het team van manager Arne Slot speelt tussen 20 oktober en 9 november maar liefst zeven wedstrijden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers