Van 't Schip verklaart vroege wissel voor Taylor

John van 't Schip reageert donderdagavond voor het eerst op het verloren deul tussen Ajax en Brighton & Hove Albion. De trainer geeft aan teleurgesteld te zijn, maar ziet wel verbetering in zijn ploeg. Ook geeft de nieuwe Ajax-trainer een verklaring voor de wissels na de rust.

Kenneth Taylor is een van de spelers die het veld vroegtijdig mocht verlaten, voor hem kwam Chuba Akpom in de ploeg. Taylor werd tijdens het weglopen van het veld ook uitgefloten, hier gaat de trainer echter niet op in. "Door hem te wisselen, kon Hlynsson een linie terugzakken. Daardoor kon ook Devyne Rensch doorschuiven naar het middenveld, om vervolgens Silvano Vos ruimte te geven." Het spel van Taylor wordt dus niet benoemd in de verklaring van Van 't Schip. "We moesten een beetje risico nemen toen we achter stonden."

"Ik heb gezien dat we het Brighton erg moeilijk hebben gemaakt", voegt de hoofdtrainer daar nog aan toe. "Je zag dat ze, door onze druk, veel ballen weggeschoten hebben naar voren. Ze konden niet op hun gebruikelijke manier opbouwen." Van 't Schip ziet dus genoeg aanknopingspunten voor de nabije toekomst.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers