Oud-Ajacied verdacht van brute mishandeling ex-vriendin, onderzoek gestart.

Antony wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin, Gabriella Cavallin. De voormalig speler van Ajax zou zijn ex hebben mishandeld tijdens de zwangerschap. Volgens de aanklager heeft de voetballer haar op meerdere brute manieren verwond. De rechtbank van Sao Paolo start een onderzoek naar de aanklacht.

Bewijs in handen van media

Het Braziliaanse UOL heeft foto's, video's en WhatsApp-gesprekken in handen, waaruit blijkt dat er sprake is van 'bedreigingen, intimidatie en fysieke agressie van Antony richting Cavallin'. Het medium heeft contact gezocht met Cavallin, die vervolgens besloot ook een aanklacht in te dienen bij het politiebureau van Manchester.

Antony zou gedreigd hebben om Cavallin al rijdend op hoge snelheid uit de auto te gooien. De agressie van Antony komt volgens Cavallin voort uit jaloezie. "Ik vertelde dat ik zwanger was. Hij zei dat als ik niet bij hem zou blijven, hij, ik en onze zoon zouden sterven." Na zestien weken zwangerschap ging Cavallin door een miskraam, nadat ze haar gehele zwangerschap in het ziekenhuis heeft moeten verblijven wegens complicaties.

Antony reageert

In een van de ongepubliceerde video's zouden de vingerkootjes van Cavallin open en bloot te zien zijn door agressie van Antony. De speler van Manchester United heeft maandagavond voor het eerst van zich laten horen. Volgens de vleugelaanvaller zijn de aanklachten niet waar, vals en ongegrond. Volgens de kleine Braziliaan was de relatie met Cavallin 'vaak erg tumultueus en waren er verbale aanvallen van beide kanten'. Hij ontkent ooit enige manier van fysiek geweld te hebben gebruikt tegen de vrouw. 

Ook interessant