Feyenoord ten koste van NEC ronde verder na krankzinnig spektakelstuk in De Kuip

Feyenoord - NEC is woensdagavond uitgegroeid tot een krankzinnig spektakelstuk. Na 120 minuten spelen was de stand 4-4, stonden er nog 21 spelers binnen de lijnen, maar konden de meesten eigenlijk niet meer op hun benen staan. De wedstrijd ging uiteindelijk naar strafschoppen, die gewonnen werden door Feyenoord.

Het begon allemaal bij een schitterende steekbal van Oussama Tannane, die Calvin Verdonk in stelling bracht voor de 0-1. NEC verdubbelde nog voor rust via een frommelgoal van Pedro Marquez. Na rust knalde Feyenoord er direct op, maar de aansluitingstreffer viel pas in de negentigste minuut.

Nadat Phillipe Sandler met zijn arm had voorkomen dat de 1-2 binnenviel, zorgde Orkun Kökcü vanaf elf meter alsnog voor de eerste Feyenoord-goal. Sandler had het veld inmiddels verlaten met een rode kaart. De gelijkmaker viel amper twee minuten later via het hoofd van Igor Paixao.

Gelijkmaker in extremis

Met een man meer leek Feyenoord er in de verlenging overheen te gaan denderen, maar niets bleek minder waar. NEC kwam in minuut 96 zelfs op voorsprong, het was Jordy Bruijn die voor de 2-3 zorgde. Twee minuten later was het door een kopbal van Santiago Gimenez alweer gelijk.

De gekte was compleet, maar over was het nog lang niet in Rotterdam-Zuid. Javairo Dilrosun besloot nog een kunststukje toe te voegen aan de toch al zo bijzondere wedstrijd. Met een prachtgoal tekende de buitenspeler voor de 4-3. Was het nu dan toch echt beslist? Nee, want Bruijn stond wéér op: 4-4.

Wereldgoal Dilrosun

De wedstrijd ging naar strafschoppen. Ibrahim Cissoko opende het bal met een Panenka, de vijf penalties die volgden gingen er ook in. De vierde nemer van NEC, Ilias Bronkhorst, mistte als eerste, waardoor Feyenoord kon profiteren. Oussama Idrissi en Paixao faalden niet. Zo kon Feyenoord rond de klok van 23:45 eindelijk zeggen dat het de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt had.