Gemeente Rotterdam wil kinderen vrije dag geven tijdens huldiging, maar laat keuze aan scholen

De gemeenteraad van Rotterdam vindt het prima als scholieren in de omgeving maandag tijdens de eventuele huldiging van Feyenoord een vrije dag krijgen. Toch laten zij de beslissing aan de scholen zelf. 

Feyenoord kan zondag voor het eerst sinds 2017 weer de landstitel pakken. Daarvoor moet er gewonnen worden van Go Ahead Eagles in de eigen Kuip. De ploeg van Arne Slot heeft nog twee punten nodig om officieel kampioen te worden. Met nog drie speelrondes te gaan en Go Ahead, FC Emmen en Vitesse als tegenstanders lijkt dat niet meer mis te kunnen gaan.

Vrije dag

De Rotterdamse politiek vindt dat scholieren op basis- en middelbaar onderwijs een vrije dag mogen krijgen tijdens de huldiging: "Door het aannemen van de motie spreekt de gemeenteraad uit dat de huldiging als 'gewichtige omstandigheid' wordt gezien en daarmee een geldige reden is voor verlof', stelt Judith Bokhove, de fractievoorzitter van GroenLinks. Dit moet ervoor zorgen dat leerlingen niet gaan spijbelen om alsnog op de Coolsingel te staan.

Ondanks de aangenomen motie, laat de politiek de keuze aan de scholen. Deze zijn verenigd in een overkoepelende stichting. Zij laten weten dat de keuze aan de schooldirecteuren is. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers