Ronaldo blijft records zetten: ''Het zit in ons DNA''

Cristiano Ronaldo vestigde dinsdag opnieuw een record. De 36-jarige aanvaller is de eerste international met tien hattricks. Hij won dinsdagavond met Portugal in het WK-kwalificatieduel tegen Luxemburg met 5-0. Ronaldo scoorde drie keer en was met een imponerende omhaal nog dicht bij zijn vierde doelpunt.

Ronaldo liet na afloop van deze wedstrijd weten dat Portugezen bijna nooit tevreden zijn: ''Het zit in mijn dna, in ons dna. We zijn nooit tevreden en zullen altijd blijven vechten om meer te bereiken''.

Meeste interlands

Onlangs verbrak Ronaldo al het record van meest gespeelde wedstrijden voor een Europees land. Hij speelde 182 interlands, twee meer dan de Spanjaard Sergio Ramos. Met zijn tiende hattrick zette de aanvaller dus opnieuw een record en heeft hij een bijzondere statistiek als eerste international in handen.

Het volgende record is ook al bijna verbroken. De Portugees heeft namelijk 36 goals in WK-kwalificatietoernooien achter zijn naam staan. Alleen Carlos Ruiz (Guatemala) kwam met 39 treffers tot een hogere productie, dus is het een kwestie van tijd voordat dit record ook op naam van Ronaldo staat.