Dit was de Copa América-finale: chaos, tranen en winnend Argentinië

Argentinië en Colombia waren de twee finalisten van de Copa América. Een speciale avond voor de Argentijnen, die na het laatste fluitsignaal ook afscheid namen van een aantal internationals. Bekijk hier alles wat er zich van zondag op maandagnacht allemaal heeft afgespeeld!

Dat is namelijk aardig wat, nadat het toernooi eerder al in opspraak was geraakt door een gigantische vechtpartij tussen supporters van finalist Colombia én de nationale selectie van Uruguay. Ook in de finale van de Copa América werd Miami opgeschrikt door de nodige incidenten.

Aftrap Copa América-finale uitgesteld door bestorming van fans

Het spektakel begon namelijk al vóór de aftrap, want deze werd in totaal 75 minuten uitgesteld. Dat besluit had te maken met het feit dat supporters zonder wedstrijdkaartje alsnog probeerde om het Hard Rock Stadium in Miami te bestormen. Zij braken door de hekken, maar een handjevol ging nóg een stuk verder. Zij hadden hun zinnen gezet op een entree via het ventilatiesysteem. 

Invaller Lautaro Martínez goudhaantje voor Argentinië

Het duel zelf zorgde echter voor iets minder spektakel, want in de reguliere speeltijd kwamen de twee finalisten niet tot scoren. Een verlenging en mogelijke strafschoppen moesten beslissing brengen, maar vlak voor het einde gooide invaller Lautaro Martínez de wedstrijd in het slot. Zijn treffer in de 112e minuut was voldoende voor de zestiende Copa América voor Argentinië.

(Lionel Messi), Ángel Di Maria en Nicolas Otamendi zwaaien af met eindzege

Het moest ook de ultieme bekroning worden van de interlandcarrière van Lionel Messi, maar hij moest na ruim een uur spelen de strijd staken. Zichtbaar geëmotioneerd verliet hij het veld, maar tranen van verdriet maakte een uur later plaats voor tranen van geluk. Het is nog onduidelijk of dit definitief de laatste keer is dat de superster in het blauw-wit van Argentinië te zien was. Dat geldt wél voor Di Maria en Otamendi, die niet meer actief zullen zijn voor de nationale ploeg. Alles over het toernooi vind je hier.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers