Koeman krijgt lachers op zijn hand: "België, geniet er nog maar even van.."

Ronald Koeman denkt niet dat België na deze generatie nog wereldtop is. Volgens de bondscoach van het Nederlands Elftal, dat het dinsdag in Brussel opneemt tegen de nummer één van de FIFA-ranking, zijn spelers als Eden Hazard en Kevin de Bruyne moeilijk te vervangen. En dus had Koeman een advies voor onze zuiderburen: "Genieten er nog maar even van."

De bondscoach kreeg met zijn sneer(tje) naar België de lachers op zijn hand, maar Koeman heeft veel respect voor het huidige elftal van de Rode Duivels. "Ze hebben nu een generatie spelers die fantastisch is, echt ongekend", zei hij maandag op de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf. "Het gaat ook altijd in golfbewegingen. Ik zie niet snel een nieuwe Eden Hazard of een nieuwe Romelu Lukaku opstaan. Die lichting die ze nu hebben is geweldig, maar die is er niet iedere vijf jaar."

Is Oranje terug? 

Volgens Koeman is Oranje, ondanks de 3-0 zege op Duitsland, nog  niet daar waar het moet zijn. "Of we terug zijn? Het is maar net wat je daar onder verstaat. We zijn bezig om ons te plaatsen voor het EK in 2020. Pas als we daar staan én daar ook presteren, kun je zeggen dat we terug zijn."