5 mogelijke clubs voor Donny van de Beek

Donny van de Beek kent een moeilijke tijd bij Manchester United. Na het vertrek van coach Ole Gunnar Solskjaer heeft de Nederlander nog altijd geen basisplaats weten te veroveren. Er is al interesse getoond door diverse clubs voor een overstap in de winter. In dit bericht vijf mogelijke opties voor Van de Beek.

Borussia Dortmund

Van de Beek werd de afgelopen zomer al vaak gelinkt met een overstap naar Borussia Dortmund, maar echt concreet werd het niet. In de winter zou Dortmund echter een poging kunnen doen om van de Beek naar het Signal Iduna Park te halen. Volgens vele analisten zou Van de Beek goed bij de club uit Dortmund passen.

AC Milan

AC Milan is naarstig op zoek naar een aanvallende middenvelder. Van de Beek zou deze vacature perfect kunnen invullen. De ploeg uit Milaan kent een goed seizoen en doet nog altijd volop mee om de titel. Met een extra optie op het middenveld hoopt AC Milan-trainer Pioli die kans te vergroten. 

Ajax

Ook Ajax wordt nog altijd genoemd als mogelijke optie voor van de Beek. Zijn oude werkgever kent hem maar al te goed en zou hem graag terug zien keren naar Amsterdam. Of Ajax zich meld voor Van de Beek, blijft een vraagteken. De ploeg uit Amsterdam beschikt al over een brede selectie op het middenveld.

Everton

Afgelopen zomer was van de Beek al dicht bij een overstap naar Everton. Solskjaer hield deze transfer echter op het laatste moment tegen. De ploeg van trainer Rafael Benítez zou echter nog altijd altijd op zoek zijn naar versterking op het middenveld en van de Beek blijft één van de namen die op het lijstje staat.

Olympique Lyon

Olympique Lyon is ook op zoek naar versterking op het middenveld. De ploeg staat momenteel op een teleurstellende 13e plek in de competitie. Huidige coach Peter Bosz is een oude bekende van Van de Beek. De middenvelder maakte zijn debuut bij Ajax onder Bosz en kende een succesvolle periode onder zijn hoede.