DONE DEAL: NAC Breda haalt PSV-middenvelder binnen

NAC Breda heeft zich verzekerd van de diensten van Ramon Lundqvist. De Zweedse middenvelder komt over van PSV en tekent voor tweeënhalf jaar in het Rat Verlegh Stadion. Dat meldt NAC via de officiële kanalen.

Lundqvist is blij met zijn overstap naar NAC. "Het is voor mij mooi dat het rond is gekomen met NAC. Er was wat interesse van andere clubs, maar ik heb met mijn hart voor NAC gekozen. Ik ben nu op het moment aangekomen in mijn carrière dat ik zoveel mogelijk wedstrijden op het hoogste niveau wil spelen. In Breda zie ik veel kansen om mezelf te ontwikkelen en kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen aan de prestaties van het elftal", zo zegt hij op de clubsite van de Bredanaars.

Blessure

De 21-jarige Lundqvist stond al op de nominatie om te vertrekken bij uit Eindhoven; hij speelde zijn wedstrijden voor Jong PSV. De Zweed kwam in 2013 in de jeugdopleiding van PSV terecht en hij debuteerde in 2016 in het eerste elftal. Hij speelde zelfs in de Champions League tegen Atlético Madrid. Een blessure gooide daarna roet in het eten van de carrière en de ontwikkeling van Lundqvist. Dit seizoen speelde hij zeventien duels voor Jong PSV, waarin hij zeven keer scoorde en zes assists gaf.