Stewart twijfelde niet na belletje van PSV: "Toen de kans zich voordeed, kon ik deze niet laten lopen"

Earnest Stewart is per 1 maart 2023 de nieuwe directeur voetbalzaken van PSV. Door zijn komst is de openstaande vacature ingevuld, want eerder dit seizoen werd het vertrouwen in John de Jong opgezegd door de RvC. De Amerikaan neemt afscheid van zijn functie bij de Amerikaanse bond en keert terug naar Nederland.

Stewart spreekt van een functie die 'meer dan de moeite waard was om te overwegen'. "Toen de kans zich voordeed om terug te keren naar Nederland voor deze interessante en uitdagende rol, kon ik deze niet laten lopen", zo zegt hij op de website van de Amerikaanse bond over zijn toekomstige nieuwe werkgever. De Amerikaan stond eerder aan het roer bij AZ en krijgt nu opnieuw de kans om in de buurt van zijn familie te werken.

Na een avontuur bij Philadelphia Union werd hij in 2018 directeur van de nationale bond in Amerika en hij kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren. "Ik ben extreem trots op wat de technische afdeling van de bond de laatste vier jaar heeft bewerkstelligd om de volgende generatie spelers verder te helpen en de participatie van deze sport in dit land te vergroten. Het was een eer voor mij om de bond te hebben gediend", besluit Stewart. 

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt