Huurlingen PSV op rapport: Sambo uitstekend, Baumgartl en Romero weinig speelminuten

Volgens trainer Ruud van Nistelrooij verkeert PSV momenteel in een sportieve crisis. Na het winterse vertrek van aanvallers Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) worden er een stuk minder doelpunten gemaakt en zijn de Eindhovenaren dringend op zoek naar nieuwe krachten. In de zomer deed de club zelf een aantal voetballers van de hand. Voetbalflitsen zet de prestaties van de verhuurde PSV'ers voor je op een rij.

Sambo laat zich zien in de Eredivisie

Shurandy Sambo doet op dit moment Eredivisie-ervaring op bij Sparta Rotterdam. De speler van Jong PSV miste dit seizoen pas drie wedstrijden, mede dankzij zijn rode kaart tegen RKC Waalwijk. De laatste weken staat Sambo steevast in de basis. Het goed presterende Sparta Rotterdam lijkt een uitstekende match voor Sambo om ervaring op te doen op het hoogste niveau.

Romero en Baumgartl niet vaak in actie

Maximiliano Romero kan nog geen potten breken bij Racing Club. Terug in zijn thuisland deed hij pas één keer mee. In de gewonnen Supercopa speelde de spits een uur mee. In een zoektocht naar doelpunten lijkt het erop dat PSV in ieder geval niet bij de Argentijn hoeft aan te kloppen voor een vervroegde terugkomst. 

De laatste keer dat Timo Baumgartl bij Union Berlin in actie kwam was voorafgaand aan het WK in Qatar. Dit kalenderjaar moest hij tot dusver telkens op de bank plaatsnemen. In dit Bundesliga-seizoen kwam de Duitser pas viermaal in actie. Wel moet worden gezegd dat de verdediger de voorbereiding in de zomer niet volledig kon meedoen, omdat hij nog herstellende was van teelbalkanker. Dit is het tweede seizoen dat Baumgartl wordt verhuurd aan de tegenstander van Ajax in de Europa League. In de zomer van 2023 keert hij terug in Eindhoven.

Verhuurde Bruma definitief niet meer terug in Eindhoven

Het huwelijk tussen Bruma en PSV is nooit een heel gelukkige geweest. Eerder werd de aanvaller al uitgeleend aan Olympiakos. Nu voetbalt hij bij Fenerbahce in Turkije. In eerste instantie werd hij gehuurd door de Turkse topclub. Vorige week werd duidelijk dat Fenerbache de dribbelaar definitief heeft overgenomen. Bruma keert dus niet meer terug bij PSV. 

Feyenoord-doelman vertrekt