‘PSV aast op contractverlenging van verdedigers én wil verrassen’

Landskampioen PSV staat er goed op in Europa, zo zal ook Earnest Stewart merken. De technisch directeur van de Eindhovenaren moet komende zomer zorgen dat de A-selectie wederom vol kwaliteit zit, maar óók miljoenentransfers begeleiden.

Dat betreft de uitgaande transfers. Voornamelijk Joey Veerman en Johan Bakayoko lijken voor een fors geldbedrag te kunnen transfereren deze zomer, desondanks zijn de Brabanders volgens het Eindhovens Dagblad voornamelijk bezig met het intact houden van de huidige selectie.

‘PSV spreekt met twee jeugdproducten over contractverlenging’

De krant noemt namelijk de namen van Armando Obispo en Jordan Teze. Zij zouden met elkaar in gesprek zijn over een langere verbintenis in het Philips Stadion. Waar de vleugelverdediger dit seizoen uitgroeide tot één van de sterkhouders op de flank, is dat anders voor Obispo. De centrale verdediger kampte in het verleden met meerdere blessures en maakte tijdens invalbeurten géén wervelende indruk. De twee heren beschikken momenteel nog over een éénjarig contract bij PSV.

‘FC Barcelona nog altijd onder de sneltoets in Eindhoven voor komst Dest’

Ook de definitieve komst van Sergiño Dest is nog altijd een item bij de directie van PSV. De Amerikaanse huurling van FC Barcelona toonde gedurende dit seizoen zijn kwaliteiten in Europa en in de Eredivisie, maar liep in het slotstuk van de competitie tijdens de training een zware knieblessure op. Daardoor is hij naar alle waarschijnlijkheid pas in januari 2025 weer inzetbaar, daarom besloot PSV de koopoptie van tien miljoen euro niet te lichten.

Het Eindhovens Dagblad weet echter dat de Eindhovenaren nog altijd voornemens zijn de wingback definitief over te nemen, maar voor een ander bedrag. Er moet sowieso gekeken worden naar nieuwe vleugelverdedigers, want Shurandy Sambo en Patrick van Aanholt sloten hun avontuur in Brabant af met een landstitel.

Feyenoord-doelman vertrekt