Hoofdpijn voor Koeman: elftal vol sterspelers uitgeschakeld bij Oranje

Het Nederlands elftal werkt komende week een interlandprogramma af. De oefeninterland tegen Schotland leverde een 4-0 zege op, maar al snel wacht de volgende beproeving voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. Duitsland wacht op Oranje. 

Deze twee interlands kwamen voor een aantal internationals te vroeg, omdat zij in aanloop naar de wedstrijden of eerder dit seizoen al een serieuze blessure opliepen. In dit geval zijn een aantal basisklanten uitgeschakeld en niet inzetbaar.

Blessuregevallen bij Oranje

De meest recente blessuregevallen zijn Quilindschy Hartman en Stefan de Vrij. De Feyenoord-verdediger meldde zich met lichte klachten vanuit het competitieduel tegen sc Heerenveen in Zeist en na de eerste training werden die ietwat hardnekkiger. In eerste instantie werd gebracht dat hij het Oranje-kamp niet ging verlaten en richting Duitsland klaargestoomd kon worden, maar later bleek tóch dat een vertrek beter was. Een liesblessure gooide roet in het eten voor De Vrij.

Brian Brobbey moest het weekend voorafgaand aan de interlandbreak vroegtijdig de strijd staken en pleegde daardoor een belletje naar Koeman om zich vlak voor de voorbereiding op Schotland en Duitsland netjes af te melden. Jurriën Timber wist eerder al dat meespelen geen optie was, omdat hij maanden geleden een zware knieblessure op heeft gelopen in Engeland. 

Overige blessuregevallen van het Nederlands elftal;

  • Frenkie de Jong
  • Joshua Zirkzee
  • Ryan Gravenberch
  • Steven Berghuis
  • Micky van de Ven
  • Sven Botman
  • Justin Bijlow

Afwezigen bij het Nederlands elftal

Peter Bosz sprak zijn verbazing uit over het uitblijven van een oproep voor Jordan Teze. Volgens de oefenmeester van PSV heeft de vleugelverdediger aangetoond tegen Borussia Dortmund, op het hoogste niveau, klaar te zijn voor de absolute top. Datzelfde geldt voor Ian Maatsen, die ook geen belletje kreeg of überhaupt een verkiezing in de voorselectie.

Het is ook voor het eerst dat er geen enkele Ajax-speler in de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit, doordat Brobbey moest afhaken. Jorrel Hato, Steven Bergwijn en Steven Berghuis zitten er niet bij. Vooral die laatste twee zijn opvallend, omdat zij inmiddels weer hersteld zijn van hun blessures. Met het EK voor de deur een hoofdpijndossier voor de bondscoach!

Een elftal vol blessureleed van Oranje

Alle afwezigen bij Oranje in één opstelling.