Geeft Feyenoord het Europese succes een vervolg in Volendam? Zo verliepen de laatste drie ontmoetingen!

Feyenoord stelde na een magische avond in De Kuip overwintering in de Europa League veilig. De Rotterdammers wonnen met 1-0 van Lazio Roma en verzekerden zich van groepswinst, waardoor het zeker is van een plek bij de laatste zestien. In de Eredivisie wacht de ontmoeting in Volendam met de plaatselijke FC. Dit waren de laatste drie ontmoetingen tussen Feyenoord en FC Volendam.

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

2008/09: FC Volendam - Feyenoord (2-1)

De laatste keer dat FC Volendam en Feyenoord tegenover elkaar stonden was in het seizoen 2008/09. In het vissersdorp gingen de Rotterdammers in april 2009 op bezoek en werden ze in de tweede helft verrast door een verkrachtig FC Volendam. Feyenoord kwam na tien minuten op voorsprong via Roy Makaay op aangeven van Theo Lucius, maar in de tweede helft bogen de Volendammers de achterstand om en hielden ze de drie punten in Noord-Holland. Dominique van Dijk, zoon van coach Jan van Dijk en broer van Gregor van Dijk, scoorde twee maal. Culthelden als Jeroen Verhoeven en Melvin Platje kwam die middag in actie voor FC Volendam.

FC Volendam wint van Feyenoord (7.50)

2003/04: FC Volendam - Feyenoord (1-3)

Door het pendelen van FC Volendam van de Eredivisie naar de Eerste divisie was de een-na-laatste keer dat Feyenoord in Volendam voetbalde in 2003. Feyenoord, met een piepjonge Dirk Kuyt en de huidige trainers van respectievelijk Ajax en sc Heerenveen in de basis, won de spannende pot uiteindelijk met 1-3. Kuyt scoorde de openingstreffer, maar FC Volendam kwam vrij snel daarna op gelijke hoogte. Uiteindelijk was het invaller Robin van Persie die tien minuten voor tijd de 1-2 binnenschoot. Kuyt zette met zijn tweede goal, op aangeven van Van Persie, de eindstand van 1-3 op het scorebord. 

Feyenoord wint van FC Volendam met twee doelpunten verschil (4.50)

1997/98: FC Volendam - Feyenoord (0-0)

Bijna 25 jaar geleden stonden FC Volendam en Feyenoord ook tegenover elkaar in het vissersdorp. De Rotterdammers, met Leo Beenhakker als coach op de bank en Giovanni van Bronckhorst in de basis, beten zich stuk op FC Volendam. De oranje-zwarten stonden weliswaar achttiende, maar hielden knap stand tegen Feyenoord en trokken het gelijke spel over de streep. De wedstrijd tussen FC Volendam en de Rotterdammers uit 1997/98 eindigde zoals deze begon: 0-0. 

Feyenoord en FC Volendam houden elkaar in evenwicht (6.00)

Net binnen