Oud-speler Man Utd doet boekje open: ''Ronaldinho kwam vanwege regen niet naar ons''

Oud-speler Man Utd doet boekje open: ''Ronaldinho kwam vanwege regen niet naar ons''

Ronaldinho werd in zijn periode bij FC Barcelona twee keer Wereldvoetballer van het jaar, maar als het weer in Engeland in 2003 wat mooier was geweest, had het allemaal heel anders kunnen lopen. Volgens voormalig Manchester United-speler Quinton Fortune speelde Ronaldinho bijna voor de Engelse grootmacht.

De Braziliaanse middenvelder stond onder contract bij Paris Saint-Germain toen Manchester United hem graag wilde hebben, als vervanger van de vertrokken David Beckham. Op de officiële website van United vertelde oud-speler Quinton Fortune dat het de regen in Manchester was die ervoor zorgde dat Ronaldinho voor Spanje koos:

''Ik denk dat we een fout hebben gemaakt door Ronaldinho naar Manchester te laten vliegen op de verkeerde dag van het jaar. Het regende namelijk op de dag dat hij arriveerde. Het was dan wel zomer, maar als we het op een andere dag hadden gedaan was het een ander verhaal geweest.''

Barça

De Zuid-Afrikaanse Fortune was erg onder de indruk van de Braziliaanse spelmaker: ''Het zou geweldig zijn geweest als wij hem in Manchester hadden. Hij is een van de beste voetballers ooit en hij vermaakte het publiek met zijn techniek en plezier.'' Ronaldinho vertrok uiteindelijk naar FC Barcelona, waar hij vele prijzen won en twee keer werd uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het jaar (2004 en 2005). Voor Barça speelde hij 198 wedstrijden en scoorde hij 91 keer.