Nouri vol zelfvertrouwen: "In 2017 wil ik mij nog meer bewijzen"

Abdelhak Nouri is samen met de A-selectie van Ajax op trainingskamp in Portugal. De talentvolle middenvelder geeft op de clubwebsite van Ajax aan dat hij zich in 2017 nog meer wil gaan bewijzen. 

"Ik hoorde vaak dat ik het fysiek niet aankon, maar ik heb ze laten zien wat ik kan. Ik denk dat ik het publiek al heb verrast met het voetbal dat ik speel." Nouri geeft aan dat hij zelfverzekerd is. "Afgezien van een beetje hoogtevrees ken ik geen grote angsten. Ook voor het nemen van een vrije trap ben ik niet bang, zoals de mensen van me hebben gezien in 2016. Ik ben juist in mijn element tussen de ervaren grote mannen.”

Consequenties

De kleine middenvelder geeft aan dat hij het ook wel eens moeilijk heeft. "Ik neem op voetbalgebied graag risico's en daar heb je wel lef voor nodig. Ik vind het dan wel lastig om met de consequenties van de risico's die ik neem om te gaan. Van binnen voel ik mij dan vreselijk. Daar kan ik echt goed ziek van zijn. Dat reageer ik trouwens niet af op mijn omgeving. Daarin ben ik heel eerlijk."

Verlies

Nouri vertelt dat hij heel erg slecht tegen zijn verlies kan. "Ik vind het moeilijk om mijn verlies te nemen. Voor winst of mijn gelijk ga ik altijd een stapje verder dan de ander. Maar gekke dingen zal je me daardoor niet snel zien doen hoor. Het moet sportief blijven. In elk opzicht.”