Ronald de Boer over zijn broer: ''Hoe het nu met Frank gaat? Niet geweldig, het kwam hard aan''

Ronald de Boer over zijn broer: ''Hoe het nu met Frank gaat? Niet geweldig, het kwam hard aan''

Frank de Boer werd onlangs op straat gezet door Crystal Palace. Dit was niet de eerste keer dat zijn ontslag vroeg kwam, bij Internazionale werd hij al na drie maanden ontslagen. 

Zijn dienstverband in de Engelse hoofdstad duurde slechts 77 dagen. Frank de Boer zit behoorlijk met het ontslag in zijn maag, erkent tweelingbroer Ronald in een gesprek met Nieuwe Revu.

''Ontslag kwam hard aan''

Nadat de eerste vier competitieduels allemaal verloren gingen en Crystal Palace geen enkel doelpunt wist te maken, werd Frank de Boer ontslagen. "Hoe het nu met Frank gaat? Niet geweldig, hij baalt natuurlijk," vertelt Ronald over zijn broer. "Dit ontslag kwam hard aan. Nee, zowel bij Inter als bij Palace heb ik geen wedstrijd van hem kunnen bezoeken. De volgende keer dat hij ergens aan de slag gaat, zit ik op zijn eerste dag naast hem in het vliegtuig."

Toekomst

Ronald hoopt in de toekomst zelf ook aan de zijlijn te staan, misschien wel met zijn broer. "Frank koos er na het voetballen bewust voor om trainer te worden, ik zou dat aanvankelijk ook gaan doen. Ik stopte met de trainerscursus vanwege mijn privésituatie. Het blijft een droom van me om ooit samen met Frank een club of een landenteam te leiden.”

In de Belgische media wordt Frank gelinkt aan Anderlecht, waar sinds deze week een plek vrij is na het ontslag van René Weiler.