Ronald de Boer na recordontslag broer Frank: ''Het zijn loze woorden gebleken''

Ronald de Boer na recordontslag broer Frank: ''Het zijn loze woorden gebleken''

Frank de Boer werd afgelopen zomer binnengehaald bij Crystal Palace, maar inmiddels is de Nederlander alweer ontslagen. Volgens broer Ronald heeft hij geen tijd gekregen om zijn filosofie te implementeren.

''Lukt niet van de ene op de andere dag''

In zijn column in Voetbal International schrijft Ronald: "Inmiddels weten we dat het verbeterde spel in Burnley niet heeft mogen baten voor Frank. Heel zuur, als je bedenkt wat de oorspronkelijke insteek was. Crystal Palace wilde op een andere manier gaan voetballen: verzorgder, minder lange halen snel thuis, met dominant combinatiespel. Dat lukt niet van de ene op de andere dag, bij een club die altijd op een traditioneel Engelse manier heeft gevoetbald. Ook vorig seizoen nog, onder Sam Allardyce."

"Frank zou de tijd krijgen het spel erin te slijpen waarmee Crystal Palace de toekomst in wilde. De club benadrukte bij zijn presentatie dat hij in dat proces de tijd zou krijgen. Het zijn loze woorden gebleken. Als je Frank benoemt tot hoofdtrainer, weet je als club dat je een hele voetbalfilosofie in huis haalt. Dat leek ook precies de bedoeling. Helaas sloeg de paniek bij de voorzitter al snel toe en heeft Frank in het buitenland een nieuwe klap opgelopen,'' aldus Ronald. 

Het ontslag van Frank de Boer betekende twee nieuwe Premier League-records: snelst ontslagen trainer en de enige ontslagen trainer die zijn ploeg nooit zag scoren.