Frank de Boer krijgt een schop na: "Hij is een beetje een weirdo"

Frank de Boer krijgt een schop na: "Hij is een beetje een weirdo"

Frank de Boer werd maandagmiddag na een dienstverband van slechts 77 dagen ontslagen bij Crystal Palace. De eerste vier competitiewedstrijden werden allemaal verloren. De ploeg kwam tevens in alle vier duels niet tot scoren. Volgens de Daily Mail koste een gebrek aan communicatie De Boer de kop in Londen.

''Hij is een beetje een weirdo''
“Moeilijk om mee om te gaan,” zegt een bron vanuit Crystal Palace tegenover de Engelse krant over De Boer. Een andere bron verwoordt het iets anders: “De Boer was een beetje een weirdo.” De spelers van the Eagles zouden de Nederlander nooit een eerlijke kans hebben gegeven, al droegen bepaalde keuzes daar ook aan bij. Zo stelde De Boer Luka Milivojevic op als verdediger, terwijl hij vorig seizoen een belangrijke rol speelde als middenvelder.

Niet overtuigd van trainingswijze
Frank de Boer zou tevens een slechte verstandhouding hebben gehad met veteraan Damien Delaney, een invloedrijke en populaire speler in de selectie van Crystal Palace. Om die reden is het niet verwonderlijk dat enkele spelers naar de clubleiding stapten toen de resultaten tegenvielen, aldus de Daily Mail. Zij waren namelijk niet overtuigd van de trainingswijze van De Boer.

Geen materiaal voor 3-4-3-formatie
Bovendien zou het te optimistisch zijn geweest om het seizoen in een 3-4-3-formatie te beginnen, vooral omdat Palace hier het materiaal niet voor had. De spelers zouden dit geweten hebben, maar zeiden er niks over tegen De Boer. De Nederlander had er ook graag nog een aantal spelers bij willen hebben afgelopen zomer, maar kreeg die niet. Toen de ploeg terugvloog van de verloren uitwedstrijd tegen Burnley (1-0 red.), werd de beslissing genomen om niet verder te gaan met De Boer.

Bekijk hier de samenvatting van het laatste duel van De Boer, de nederlaag bij Burnley: