Hodgson neemt taak De Boer over bij Crystal Palace: "Dit is een mooie dag voor mij"

Hodgson neemt taak De Boer over bij Crystal Palace: "Dit is een mooie dag voor mij"

Roy Hodgson is definitief aangesteld als de nieuwe trainer van Crystal Palace. De 70-jarige Engelsman volgt Frank de Boer op, die maandag op straat werd gezet wegens tegenvallende resultaten in de Premier League.

"Het is een prachtige kans om weer terug te keren op het hoogste niveau van mijn geliefde sport", zo vertelt Hodgson tegenover Sky Sports. "Bij een club die ik altijd bewonderd heb en waar ik fan van ben geweest."

"Dit is een mooie dag voor mij. Ik ben hier heel erg blij mee en kijk ernaar uit om weer aan de slag te gaan, wat punten te pakken in de competitie en te klimmen op de ranglijst."

Medeleven
Hodgson legt uit dat hij te doen heeft met De Boer. "Dat heb ik altijd bij trainers die hun baan verliezen. Maar het hoort bij het vak en het is niet mijn zaak, maar die van de club. Ik ben blij dat ze mij deze kans geboden hebben."

Het seizoen is nog niet verloren voor Crystal Palace, meent de oefenmeester. "Op dit moment wil ik niets zeggen over het team, want ik heb de spelers nog niet ontmoet en nog niet met ze gewerkt, maar ze hebben het vorig seizoen heel behoorlijk gedaan."

"Zeker tegen het einde van het seizoen. Dus er is geen enkele reden om te veronderstellen dat ze daar niet opnieuw tot in staat zouden zijn", aldus Hodgson.