Wraakactie? Vandalen vallen kantine bouwvakkers Amstel Tower aan en gooien met stoelen

Zo'n twintig personen zijn dinsdagmiddag een bouwkeet binnengedrongen van de Rotterdamse werklui die aan de Amstel Tower werkten. De vandalen gooiden onder meer met stoelen. Mogelijk gaat het om een wraakactie, nadat de bouwvakkers maandag een Feyenoordvlag ophingen aan het Amsterdamse gebouw. Dat meldt onder meer AT5.

De politie laat weten door de bouwvakkers gealarmeerd te zijn, maar toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de vandalen al vertrokken. Er is behalve met stoelen gegooid ook van alles geroepen. Niemand is gewond geraakt en de bouwvakkers doen geen aangifte. Of er ook sprake is geweest van bedreiging, kan de politie niet zeggen. De vandalen droegen geen herkenbare voetbalgerelateerde kleding. De politie weet dan ook niet of er sprake is van een wraakactie, al is het moment van binnenvallen natuurlijk wel opmerkelijk.

Dinsdag werd al bekend dat de werkgever, het Rotterdamse bedrijf Spindler, de bouwvakkers van de klus af heeft gehaald. Juist uit veiligheidsoverwegingen en uit angst voor wraakacties. Er zouden namelijk vaker gevoeligheden tussen Amsterdam en Rotterdam zijn ervaren.

Lees ook:

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie