Mislintat aangepakt vanwege 'schofterige houding': "Hij lapt dat contract gewoon aan zijn laars"

Rob Jansen, zaakwaarnemer van John Heitinga, denkt dat Heitinga hoe dan ook was weggestuurd door Mislintat. De zaakwaarnemer vindt dat de Amsterdammers, en dus vooral directeur voetbalzaken Sven Mislintat, Heitinga 'schofterig' hebben behandeld.

Wilde altijd van Heitinga af

Jansen laat in een interview met De Telegraaf weten dat Mislintat nooit de intentie had om door te gaan met Heitinga. "Mislintat loopt sinds 11 april rond op De Toekomst en heeft sindsdien drie keer een deel van de training van John bezocht", aldus Jansen. "Nooit was hij bij een voor- of nabespreking, nooit heeft hij naar de visie van John gevraagd, nooit heeft hij met de trainer gespard over de speelwijze of de opstelling en nooit heeft hij uitgebreid met hem gesproken."

"Tot donderdag toen hij Heitinga kon vertellen dat hij kon opdonderen", vervolgt de zaakwaarnemer van de oefenmeester, die echt zeer negatief te spreken is over de behandeling van de Duitser. "Mislintat had het over een respectvol en professioneel onderhoud. Maar ik weet wel beter. Het was heel vervelend."

Mislintat door het slijk

Jansen neemt geen blad voor de mond in het interview. De spelersagent, die veel grote namen onder zijn hoede heeft gehad, is furieus. "Maar zo is Heitinga wél behandeld: schofterig. We hebben een contract opgesteld, waarin staat dat hij de komende twee seizoenen minimaal assistent bij het eerste zou worden. Wie er ook als hoofdcoach zou worden aangesteld. Het dna van de club moest door hem worden bewaakt en daar waren de directie, rvc en Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar het roerend mee eens. Maar Mislintat kwam binnen en lapt nu dat contract gewoon aan zijn laars."

Heitinga wilde assistent worden

Jansen stelt dat de situatie niet had hoeven escaleren. "Als hij begin april tegen John had gezegd: beste jongen, er komt een nieuwe hoofdtrainer en jij gaat hem assisteren, dan was er niks aan de hand geweest en had John hem nog een hand gegeven ook. John was bereid een stap terug te doen. Nu heeft Mislintat een kind van de club tot na de competitie laten bungelen, terwijl John meerdere keren bij de directie om eerdere duidelijkheid heeft gevraagd."

Net binnen