Feyenoord-speler drukt stempel: "In alles stapje beter geworden"

Feyenoord sluit 2023 af als nummer twee in de Eredivisie, maar is bovenal nog altijd landskampioen. In de UEFA Champions League werden de Rotterdammers uitgeschakeld, maar in het afgelopen jaar was Mats Wieffer één van de steunpilaren van de stadionclub.

Dat vindt Arne Slot ook, zo maakt hij kenbaar. "Ik denk dat hij bijna in alles een stapje beter is geworden. Hij is fysiek nog sterker geworden. Krachtiger geworden, herkent nog beter wanneer hij door moet stappen. Je ziet hem zo vaak een speler van de bal aflopen, met het lezen van waar een bal valt. Zijn grootste verbetering is zijn spel aan de bal", begint de Feyenoord-trainer zijn lofzang.

"Waar hij vorig seizoen nog wel eens ruzie met de bal kreeg, waarbij je dacht dat het iets te snel voor hem ging. Daar vind ik dat hij enorme stappen aan het zetten is. Hij blijft rustig aan de bal en dat zag je ook tegen Utrecht.'' De middenvelder had gedurende zijn eerste maanden de tijd nodig om te acclimatiseren, maar dat vindt Slot logisch. "Volgens mij is dat het grote verschil met bij Excelsior voetballen en bij een topclub."

Europese toptransfer

Door zijn prestaties op de internationale velden, ook met het Nederlands elftal, wordt Wieffer veelvuldig gelinkt aan Europese topclubs. Om een mooie overstap te gaan zetten, moeten er nog een aantal zaken beter. "Ik denk dat het ook zit in zoveel mogelijk belangrijke wedstrijden blijven spelen. Ook met nog betere medespelers te gaan spelen, dat is nog niet eenvoudig. We hebben hier ook goede spelers. Over het algemeen komt dat je ontwikkeling ook ten goede. Ik denk niet dat hij is uitgeleerd, omdat hij nog meer de leider van het elftal kan worden. Als het moeilijk is blijft hij wel lopen, maar zou hij ook richting de goal van de tegenstander meer mogen doen", besluit Slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers