Ten Hag neemt Van de Beek niet mee op oefentrip naar Noorwegen

Donny van de Beek ontbreekt in de 26-koppige selectie van Manchester United die deze week naar Noorwegen afreist voor de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is onduidelijk waarom manager Erik ten Hag zijn landgenoot niet meeneemt.

Manchester United werkt woensdag in Oslo een vriendschappelijke wedstrijd tegen Leeds United af. Ten Hag neemt enkele grote namen als aanwinst Mason Mount, Lisandro Martínez en Jadon Sancho mee, terwijl ook een aantal talenten van de partij is. Of Van de Beek om sportieve of medische redenen niet meegaat, is niet bekend.

Mogelijk krijgt de 26-jarige middenvelder, die net teruggekeerd is van een zware blessure, in het restant van de oefencampagne de kans. Manchester United speelt nog zeven andere oefenwedstrijden, tegen Olympique Lyon, Arsenal, Wrexham AFC, Real Madrid, Borussia Dortmund, RC Lens en Athletic Bilbao.

Volledige selectie van Manchester United

Keepers: Tom Heaton, Nathan Bishop, Matej Kovar

Verdedigers: Álvaro Fernández, Rhys Bennett, Will Fish, Marc Jurado, Lisandro Martínez, Raphaël Varane, Aaron

Wan-Bissaka, Brandon Williams

Middenvelder: Toby Collyer, Fred, Dan Gore, Hannibal, Isak Hansen-Aaroen, Kobbie Mainoo, Mason Mount, Maxi Oyedele, Charlie Savage

Aanvallers: Amad Diallo, Noam Emeran, Omari Forson, Joe Hugill, Jadon Sancho, Shola Shoretire

Feyenoord-doelman vertrekt