Ajax zonder Daley Blind tegen Young Boys

Erik ten Hag kan donderdagavond in de heenwedstrijd tegen Young Boys geen beroep doen op Daley Blind. De centrale verdediger heeft nog te veel last van zijn knie en is daardoor onbeschikbaar in het Europa League-duel. 

Daarnaast zijn Noussair Mazraoui, André Onana en Sébastien Haller afwezig, terwijl het nog onduidelijk is of Brian Brobbey inzetbaar is. "We moeten het doen met de spelers die we tot onze beschikking hebben", laat Ten Hag weten. "De kans is groot dat Tadic dus in de spits staat, maar jullie zullen moeten afwachten wat er op het opstellingsformulier staat". 

Er wordt verwacht dat Lisandro Martínez links centraal in de verdediging komt te spelen, Nicolás Tagliafico terugkeert als linksback en Ryan Gravenberch weer plaatsneemt op het middenveld. "Dat zou kunnen", vertelt de oefenmeester daarover. "Maar als Daley erbij was geweest, had dat ook gekund". 

Blessure in bekerwedstrijd

Blind moest in de rust van het bekerduel met SC Heerenveen (0-3) vervangen worden met klachten. Daardoor was de Oranje-international niet beschikbaar in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen zondag (3-1). Ten Hag bracht woensdag op de persconferentie naar buiten dat Blind ook tegen Young Boys niet inzetbaar is.