Michael van Praag: "Heb 1100 mensen geblokkeerd op twitter die me voor tering-jood uitmaakten"

Er is onlangs een biografie verschenen over Michael van Praag geschreven door Volkskrant-journalist Willem Vissers. Michael van Praag (1947) is een van de bekendste voetbalbestuurders van Nederland in de laatste dertig jaar. Hij was veertien jaar voorzitter van Ajax en elf jaar bondsvoorzitter van de KNVB en is lid van het UEFA Bestuur.

Van Praag op twitter

Woensdagavond schoof Van Praag aan in de uitzending van Op1 en vertelde hij ook over de kritiek die hij soms op twitter over zich heen krijgt uitgestort. "Ik heb al 1100 mensen geblokkeerd die me voor teringjood hebben uitgemaakt. En dat zijn mensen die helemaal niet weten wat ik doe. Ja, dat doet me wel wat. Ook noemen mensen me zakkenvuller, maar ik heb bij Ajax en de KNVB niets verdiend." Daarom het boek, om eens te laten zien wat er "achter de coulissen van het voetbal" allemaal plaats heeft." Wat ook de titel van het boek is. 

Roem en geld zijn niet de drijfveren van een bestuurder. “Een voetbalbestuurder moet je vergelijken met een omgekeerde autowasstraat, je gaat er schoon in en je komt er vuil uit.”