Deze 10 Nederlandse voetballers rappen allemaal

Rap en voetbal gaat goed samen, want er zijn een hoop voetballers die achter de microfoon staan. Sommige al tijdens hun carrière en sommige hebben de mic opgepakt nadat ze hun voetbalschoenen aan de wilgen hebben gehangen. De ene voetballer schopt het net wat verder in de muziek dan de ander. Er zijn maar weinig voetballers die net zo succesvol in de muziek zijn geworden als op het veld. Hieronder zie je een selectie van tien zingende spelers die een liedje hebben uitgebracht.

Memphis Depay

De sterspeler van Oranje die onlangs de overstap maakte naar FC Barcelona is al een tijdje actief als rapper. Op jonge leeftijd was hij al te horen in een cypher van Rotterdam Airlines samen met Jairzinho. Op Spotify staan meerdere tracks en één album genaamd 'Heavy Stepper'. Samen met zijn vriend en rapper Winne, maakte hij de track 'Akwaaba'. De track belande op het album 'Oprecht Door Zee' van Winne. Dit was niet de enige track op het album samen met Memphis, ook op de track 'Porto Cervo' staat de spits met een verse.

Leroy Fer

De middenvelder van Alanyaspor deed in 2010 een rap battle samen met Vurnon Anita. Op Youtube staan twee tracks van Fer. 'Meer Swag' in samenwerking met Ryan Babel en Vurnon Anita en 'Misgunners' samen met Vurnon Anita, Ryan Babel en Mitchell Burgzorg.

Ryan Babel

Voordat de voetballer kritiek kreeg over zijn haarkleur was hij wel eens achter de microfoon te vinden. Hij scoorde samen met Darryl, Ali B en Soumia een grote hit in 2008 met Eeyeeyo. Toen de aanvaller van Ajax naar Liverpool ging, kwam hij ook nog eens langs bij Rotjoch voor een 101Barz sessie. In 2021 is hij weer back on track en dropte hij de videoclip 'Young Champ' met niemand minder dan Selma Omari in de hoofdrol.

Royston Drenthe

Samen met Ryan Babel kwam Royston Drenthe in 2009 naar 101Barz voor een studiosessie. Drenthe, die op de hele linkerkant uit de voeten kan, speelde voor onder andere Feyenoord, Real Madrid en Sparta. Maar gaf zijn carrière op om zich te focussen op zijn muzikale carrière. Hij verandere zijn naam van Roya naar Roya2Faces en bracht verschillende tracks uit, voordat hij besloot om toch maar weer zijn voetbalschoenen aan te doen. Daarnaast kon je hem terugzien in de populaire serie MocroMaffia.

Justin Kluivert

De vleugelspeler van OGC Nice werd afgelopen seizoen verhuurd aan Red Bull Leipzig. Als voetballer heb je veel vrije tijd en dan is een hobby zeer handig. Kluivert maakt daarom af en toe muziek, dit doet hij niet alleen maar samen met Noa Lang maakte hij het nummer 'What A Time'. Het nummer is nooit officieel uitgekomen, maar is wel gelekt op Youtube. 'Oeeh what a time, what a time, ze blijven maar haten op mij'. 

Noa Lang

De aanvaller van Club Brugge vult zijn vrije uren in met het maken van rap muziek. Niet iedereen is daar even blij mee, maar als het een andere hobby of muziekgenre was, dan was er waarschijnijk niks aan de hand? Noa Lang heeft altijd al onder een vergrootglas gelegen, daarmee is hij overigens niet de enige in deze lijst. Maarja zolang Lang presteert op het veld kun je weinig verbieden. Tot nu toe heeft hij nog geen officiële track uitgebracht, maar laat hij regelmatig nieuwe snippets horen.

Quincy Promes

Samen met Memphis Depay dropte Quincy Promes vier jaar geleden de track 'LA Vibes'. Tegenwoordig is de aanvaller van Spartak Moskou op verschillende tracks te horen in de Nederlandse scene. Zo staat hij op 'Out Of Town' van Ocs, 'Knees' van Burleson en 'Ede Koef' van DJ Wale. Dat Promes goede vrienden heeft in de rapscene is duidelijk, kijken naar wat de aanvaller van Oranje nog meer gaat droppen. 

Eljero Elia

Inmiddels zit ELjero Elia zonder club, na avonturen bij FC Twente, HSV, Juventus, Feyenoord en Istanbul Basaksehir. Hij is mede eigenaar van het label 'The Culture Entertainment'. Met zijn compagnon en goede vriend Priceless dropt hij meerdere tracks.

Ruben Schaken

Ruben Schaken stopte in 2017 met het spelen van betaald voetbal. De aanvaller speelde voor onder meer Feyenoord, VVV-Venlo en Cambuur Leeuwarden. In tegenstelling tot de andere rappende voetballers in deze lijst, was Schaken minder actief en was het vooral ter promotie van VVV-Venlo dat hij een nummer maakte.

Vurnon Anita

Vurnon Anita speelt tegenwoordig bij RKC in Waalwijk. De pas 32-jarige middenvelder hintte al op een track met Murda. In het verleden heeft Anita verschillende tracks uitgebracht, waaronder ook met andere voetballers in deze lijst.