Buitenlandse media over AS Roma - Feyenoord

Feyenoord is na de met 1-0 verloren finale in de Conference League-finale ook buiten Nederland het onderwerp van gesprek. Er is veel lof voor de Rotterdammers, met name voor het spel in de tweede helft, ondanks dat AS Roma de trofee pakte. 

"Feyenoord stormde na rust uit de kleedkamer", schrijft Kicker. "De ploeg hield het tempo hoog, speelde met veel passie en stond het AS Roma niet toe om aan aanvallen te denken. De Rotterdammers verdienden de gelijkmaker." 

Volgens het Spaanse Marca miste Feyenoord net de precisie in Albanië. "Feyenoord speelde aanvallender en had meer balbezit dan een Italiaanse ploeg die deed wat het duel vereiste: winnen. Feyenoord miste met onnauwkeurigheden de precisie die Roma wel had."

Sky Sports schreef vooral over heldhaftige verdedigende voetbal dat AS Roma-trainer José Mourinho zijn ploeg liet spelen. Chris Smalling was volgens het medium de Man of the Match. "Cyriel Dessers - het juweel van Feyenoord - had nauwelijks een kans tegen de 32-jarige verdediger."

Het Belgische Het Laatste Nieuws zag vooral "drie beren van verdedigers in de nek van Conference League-topschutter Dessers. Mourinho had z'n huiswerk gemaakt. Geen slingers of franjes in Tirana, maar een stevige portie Portugees realisme."

Net binnen