Massaal Ajaxfans naar Doetinchem? "We zien dat er al kaarten op Marktplaats worden aangeboden"

In de één-na-laatste wedstrijd van dit seizoen gaat Ajax op bezoek bij De Graafschap. De kaartverkoop voor dat duel begon zondag, en na twee minuten was het duel volledig uitverkocht. De club uit Doetinchem houdt er scherp toezicht op dat er alleen supporters van de thuisploeg in de thuisvakken komen te zitten. 

"De publiekstribune is voor supporters van De Graafschap en we willen weten wie we in huis halen", zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegen Regio 8. Er zijn mensen die lijken te willen profiteren van en de kaartjes duurder proberen door te verkopen. "We zien op dit moment al dat er kaarten op Marktplaats worden aangeboden."

"Als je een keer niet kunt en je stuurt je buurman is dat iets anders, maar ik zie hier al kaarten voor tweehonderd euro voorbij komen", gaat Ostendorp verder. "Samen met Marktplaats doen we er alles aan en we hebben er ook al een aantal op de korrel."

Vers in het geheugen: in het seizoen 2015/2016 gingen de Amsterdammers tijdens de laatste speelronde op bezoek bij De Graafschap waar het kampioenschap nog uit handen werd gegeven.